Geweest

Educatief programma

Voor leerlingen van het basisonderwijs is een lespakket over de ENKA-fabriek samengesteld. Deze lesbrieven zijn downloadbaar voor gezinnen die het ENKA-terrein willen bezoeken, hierdoor heeft iedereen toegang tot de educatieve informatie & opdrachten voor kinderen van ca. 7 t/m 12 jaar. Tijdens de opdrachten maken kinderen kennis met een bijzonder industrieel rijksmonument dicht bij huis en wordt er antwoord gegeven op de vragen: ‘Wat maakt een gebouw een monument?’ & ‘Welke verhalen zijn er te vertellen over de ENKA en wie werkten daar?’


ENKA-magazine

De ENKA-fabriek heeft door zijn omvang veel invloed gehad op sociale en economische ontwikkelingen in de gemeente Ede.
In dit eenmalige ENKA-magazine leest u wat de fabriek voor onze woonplaats heeft betekend. Niet alleen de historie van de fabriek komt aan bod, maar ook oud-medewerkers vertellen over hun herinneringen en u ontdekt de grote rol van de ENKA-fabriek binnen de internationale mode-industrie.

Videoprojectie op monumentale gevels

Na zonsondergang veranderde het ENKA-terrein in een openluchtkunstwerk. Samen met Stichting Buurtlicht werden prachtige oude videofragmenten geprojecteerd op de monumentale gevel van het Kantinegebouw van de ENKA.
Kijk hier de getoonde video’s nog eens na:  

ENKA-film jaren ’30 

De Consument

ENKA: een vergane glorie

Deel deze pagina